Kako očitati ličnu kartu
Uputstvo za korišćenje

Pregled sadržaja

Kako instalirati Čelik2Go aplikaciju

Za Google Play korisnike

Zbog brojnih pritužbi u vezi sa nemogućnošću plaćanja preko Google Play-a i odbijanjem platnog sistema da registruje određeni broj bankovnih kartica, kao i zbog neprijatnosti u vezi sa primanjem ispravnih dokumenata za plaćanje od Google-a, redizajnirali smo program tako da radi potpuno nezavisno od Google platforme. 

Za sve korisnike koji su već platili svoju licencu preko Google programa, ona će i dalje biti aktivna ali neće imati novo ažuriranje.

Da biste koristili sve funkcije programa sa uključenim ažuriranjem, potrebno je da deinstalirate prethodnu verziju Čelik2Go, otkažete svoju Google pretplatu (ukoliko Vam je i dalje aktivna) i instalirate novu verziju. 

Detaljne informacije o tome kako to da uradite „korak po korak“ možete videti OVDE.

Važno! Otkazivanjem Google pretplate i ponovnim instaliranjem programa neće se promeniti period važenja Vaše aplikacije. Takođe, svi prethodno sačuvani dokumenti biće automatski prebačeni u novu verziju aplikacije.

Instalacija Čelik2Go aplikacije

VAŽNO!  Pre nego što započnete instalaciju, uverite se da ne postoji prethodna verzija programa koju treba da obrišete pre nego što instalirate novu verziju. Imajte u vidu da brisanjem aplikacije nećete obrisati i stare lične karte te da ćete iste imati dostupne čim instalirate novu verziju aplikacije. Takođe, instaliranje programa neće promeniti period važenja Vaše aplikacije ako već imate aktivnu licencu.

Preuzimanje fajla

Da biste instalirali Čelik2Go, potrebno je da preuzmete ZIP fajl za instalaciju. Da biste to uradili, skenirajte QR kod preko kamere telefona ili kliknite na dugme za preuzimanje:

Celik2Go v120-instalacija-qrcode.png
Skeniraj QR za da preuzmeš aplikaciju

Započnite da preuzimate ZIP datoteke celik_to_go.ZIP i nakon što se datoteka preuzme otvorite je da biste pokrenuli APK fajl. Kliknite na dugme “instaliraj”. Neki modeli telefona će Vas pitati šta želite da uradite sa datotekom pre preuzimanja. Izaberite opciju “Raspakuj fajl” i dajte mu lokaciju gde.

Posle odete do te lokacije i pokrenete taj .APK fajl. Telefon će Vam verovatno tražiti dozvolu za instalaciju iz nepoznatih izvora, što je potrebno da odobrite.
Neki modeli Vam prikazuju samo dugme za odobravanje dok Vas drugi odvode do cele liste aplikacija. Ukoliko na listi nemate Čelik2Go, potrebno je da date dozvolu “File Manager” aplikaciji ili “Moji Fajlovi”.

Nakon toga se vratite u nazad i nastavite sa instalacijom. Jako je važno da aplikaciji date sve dozvole koje vam traži!

Aktivacija licence

Sada Vam ostaje samo da nas kontaktirate sa ScreenShootom početnog ekrana ili prekopiranim podacima o Vašem eMail-u koji je predodređen za aplikaciju i Vašim ID brojem aplikacije.

Prilikom svake nove instalacije aplikacije ID broj aplikacije se menja.
Ovo je jako bitno da znate, jer prilikom promene telefona, moraćete da nas kontaktirate kako bismo Vam zamenili taj broj na Vašoj licenci.

Nakon poslatih informacija, mi ćemo Vam aktivirati licencu i poslati mejl potvrde.
Tada će Vaša aplikacija biti spremna za upotrebu!

Ukoliko niste sigurni kako da instalirate aplikaciju Čelik2Go ili želite dodatne informacije oko funkcionalnosti aplikacije, slobodno nas kontaktirajte

Možete nas pozvati telefonom na 062 789 334 ili nas posetiti u našoj kancelariju u Dositejeva 27 (Stari grad) u Beogradu (Od 09:00-17:00). Možemo instalirati aplikaciju zajedno sa Vama i pokazati Vam kako da je koristite.

Čitač lične karte instalacija

Sami čitač lične karte ne zahtevaju nikakvu instalaciju. Samo ga otvorite i ubacite u telefon/tablet. Čitač bi trebalo da počne da treperi zeleno.

Ako ne treperi:

  1. Čitač nije u potpunosti umetnut u telefon/tablet (skinite zaštitnu masku ako je koristite)
  2. OTG nije omogućen na telefonu/tabletu. Da biste to uradili, otvorite podešavanja i unesite OTG u meni za pretragu. Otvorite predloženi rezultat i dozvolite njegovu upotrebu.
  3. Mobilni uređaj uopšte ne podržava OTG. Postoji nekoliko modela uređaja koji, da bi modeli bili jeftiniji, uopšte nemaju ovu funkciju prenosa podataka. Nažalost, u ovom slučaju morate zameniti uređaj.

Kompatibilnost

Aplikacija Čelik2Go je kompatabilna samo sa čitačima proizvođača ACS i nihovom ACR39U- serijom. Preporučeni modeli su ACR39U-NF (USB tip C povezivanje) i ACR39U-ND (Mikro USB tip povezivanjem)

ACR39U-ND

čitač lične karte acr39u-nd
3 900.00 RSD
* PDV je uračunat u cenu.

ACR39U-NF

čitač ličnih karti acr39u-nf
3 900.00 RSD
* PDV je uračunat u cenu.

Očitavanje licne karte

Pokrenite aplikaciju nakon što ste je instalirali

Celik2Go - Kako očitati ličnu kartu

Dočekaće vas početni ekran koji će vas obavestiti o statusu vaše licence. Provera licence zahteva da vaš pametni uređaj ima vezu sa internetom

Kliknite DALJE

Povežite vaš čitači i ubacite ličnu kartu u čitač, redosled nije bitan. Bitno je samo da lična karta bude okrenuta u pravom smeru, tako da čip ima kontakt sa čitačem. Kao na slici: Odaberite Skeniraj opciju u donjem delu vašeg pametnog uređaja

Odaberite SKENIRAJ opciju u donjem delu vašeg pametnog uređaja

Dozvolite da čitač i aplikacija komuniciraju

Dok čitač očitava podatke sa lične karte, vaš uređaj treba da brzo zatreperi nekoliko puta pre nego što se podaci prikažu.

Nakon što su se infromacije sa lične karte učitale, odaberite Sačuvaj u donjem delu vašeg pametnog uređaja.

Kako da pristupite očitanim dokumentima i istoriji

U glavnom ekranu će vam se prikazati očitane lične karte odnosno Istorija.

U okviru istorije pojaviće se lista sa očitanim ličnim kartama

Da pregledate dokument pritisnite ikonicu sa okom ili na naziv dokumenta

Da podelite dokument pritisnite SHARE dugme. Ocitana licna karta možete podeliti preko bilo koje aplikacije za komunikaciju, chat ili imejl koji je instaliran na vašem pametnom uređaju.

Da sačuvate dokument na određenom mestu odaberite SAVE dugme

Da obrišete dokument odaberite TRASH dugme

Česti problemi

Ne mogu da očitam ličnu kartu

Ako vaša aplikacija radi, ali ne možete da očitate ličnu kartu, proverite sledeće moguće razloge

Čitač lične karte ne radi

Uverite se da čitač na vašem telefonu radi. U tu svrhu nema potrebe da imate instaliranu nijednu aplikaciju. Samo povežite čitač lične karte i on bi polako počeo da treperi zeleno. Treptanje mora biti konstantno u redovnim intervalima. Ako uopšte ne trepće ili trepće samo dva puta i ugasi se, ili vaš telefon ne podržava ovaj čitač ili je čitač sam oštećen. Za svaki slučaj, pre nego što kontaktirate kompaniju - uvoznika, proverite na pametnom uređaju sa istim USB priključkom.

Čitač lične karte nije dobro postavljen

Proverite da li ste stavili lepo čitač lične karte u telefon. Konektor mora ući do kraja i ne sme biti iskrivljen u stranu. U slučaju da koristite zaštitnu masku na svom telefonu, uklonite je, jer ona sprečava čitač da uđe u potpunosti.

Za povezivanje koristite adapter

Većina adaptera na tržištu namenjeni su samo telefonima za punjenje i ne služe za prenos podataka, što omogućava čitaču ID kartica da komunicira sa vašim telefonom. Nažalost, vrlo mali broj proizvođača to navodi u opisu proizvoda. Kvalitetni adapteri su skupi i ne preporučuje se njihova upotreba jer prilikom njihove upotrebe postoji realna opasnost od mehaničkog oštećenja ulaza telefona ili izlaza čitača.

Prljavi čip na ličnoj karti

Zbog prekomerne upotrebe ili lošeg skladištenja, čipovi lične karte su često prljavi. Uzmite komad pamuka, umočite ga u alkohol i pažljivo očistite kontaktnu površinu čipa.

Čip lične karte je obrnut

Ovo je najčešći razlog što ne može da pročita ličnu kartu. pažljivo proverite u kom smeru ste ubacili ličnu kartu. Čip mora biti okrenut prema vama i ući u čitač ličnih karata kako je prikazano na video snimku

Lična karta nije u potpunosti ubačena

Pažljivo proverite da li je lična karta u potpunosti umetnuta u čitač. Mora da bude ubačena do kraja da bi očitao čip.

Proizvođač nije ACS

Čelik2Go aplikacija je kompatabilna samo sa čitačima ACR39U-NF i ACR39U-ND. Čelik2Go ne garantuje kompatabilnost sa bilo kojim drugim čitačem pametnih kartica.

ACS logo

Tagove: Uputstvo za korišćenje, čitač lične karte instalacija, ne mogu da očitam ličnu kartu i Čitač lične karte ne radi

OnlAJN narudžbINA

Molimo vas da popunite detalje vaše narudžbine  kao i način isporuke. Kontaktiraćemo vas u najkraćem mogućem roku kako bismo potvrdili porudžbinu i precizirali detalje za isporuku.
Hvala vam što kupujete u našoj prodavnici!

čitač lične karte acr39u-nd

ACR39U-ND

Micro USB

Čelik2Go je mobilna aplikacija koja je namenjena krajnjim korisnicima.

Ukoliko ste korporacija, udruženje ili državna organizacija i želite da nabavite veliki broj licenci (10+) ili imate posebne potrebe za integracijom kontaktirajte nas da zajedno pronađemo najbolje rešenje za vas!

KONTAKT
za korporativni klienti

Telefon: +381 62 789 906

E-mail: support@celik2go.com

Prijavite problem

Ukoliko ste primetili da aplikacija ili njene odlike ne rade kako treba molimo Vas da nas o tome obavestite. Molimo Vas da navedete informacije o vašem uređaju i veriziji operativnog sistema kako bismo mogli što pre da ispravimo problem.

Celik2Go newsletter
Prijavite se za naš bilten!